Dytmærsken/Østervold i gamle dage

Dytmærsken/Østervold

Kød, kvalitet og tradition

På hjørnet af Carolinegade og Burschesgade lå en af Randers' mest ikoniske slagterforretninger, grundlagt i 1872 af Ole Buch. Med flid og fremsynethed skabte Ole og hans hustru, Caroline, et blomstrende familieforetagende, der med tiden inkluderede både slagtehus, stald og jord til græsning.

Forretningen ekspanderede hurtigt. Dyrene blev opkøbt i oplandet og slagtet på stedet, mens varerne blev leveret til kundekredsen – ofte med slagtetrug på skulderen. Lørdage var store salgsdage på Frederiksplads, hvor byens slagtere havde deres stadepladser.

Efter Ole Buchs død i 1899 fortsatte sønnen Niels driften sammen med broren Carl. I 1908 åbnede Carl sin egen butik på Frederiksplads 4, som snart blev en af byens mest moderne slagterforretninger. Carl var kendt for sin evne til at opdyrke nye markeder og leverede varer til blandt andet Skydepavillonen og Randers Kasernes køkken.

Efter Carl overtog sønnen Vilhelm og datteren Grethe virksomheden. Mens Grethe fortsatte slagterbutikken og lukkede den i 1970, kom Vilhelm senere til at arbejde med kreaturhandel og ophørte først med sin virksomhed i 1990. Men i næsten 100 år satte familien Buch sit præg på Randers’ handel og skabte en arv, der stadig vækker genklang i byens historie.

  • Dytmærsken/Østervold i gamle dage
    Dytmærsken/Østervold i gamle dage
  • Dytmærsken/Østervold
    Dytmærsken/Østervold
1 / 2

Slagter Buch var en af Randers’ mest ikoniske slagterforretninger – drevet af samme familie i næsten 100 år.

Skraldespandsruten