Brødregade/Rådhusstræde i gamle dage

Brødregade/Rådhusstræde

Hvidbergs Bageri – En Randers-tradition i over 60 år

På hjørnet af Brødregade og Slotsgade i Randers lå i mange år Hvidbergs Bageri – en hjørnesten i byens handelsliv. Historien begyndte i 1947, da bagermester Egon Hvidberg og hans kone Ellen flyttede til Randers og overtog en bagerforretning i Vester Kirkestræde. Med Egons erfaring fra sin fars bageri i Ringkøbing og Ellens flair for kundekontakt voksede forretningen hurtigt, og i 1950 flyttede den til den ikoniske placering i Brødregade.

Bageriet udviklede sig fra kun at være et udsalgssted til at have både bageri og konditori under samme tag. Egon og Ellen fik hjælp fra deres søn Jørgen, som efter at have uddannet sig og arbejdet i andre bagerier vendte hjem til Randers. Han overtog driften i 1983 sammen med sin hustru Lone, og sammen moderniserede de butikken. I 1990 blev Hvidbergs en del af Guldbageren, hvilket bragte nye initiativer og et friskt pust til det traditionsrige bageri.

I 2011 sluttede Hvidberg-æraen, da Lone og Jørgen solgte forretningen efter mere end seks årtier i familiens hænder. Senere overgik butikken til andre ejere og skiftede både koncept og varer, før den i dag huser en isbutik. Selvom Hvidbergs Bageri ikke længere eksisterer, står minderne om duften af friskbagt brød og de hyggelige stunder i butikken stadig klart i mange randrusianeres erindring.

  • Brødregade/Rådhusstræde i gamle dage
    Brødregade/Rådhusstræde i gamle dage
  • Brødregade/Rådhusstræde
    Brødregade/Rådhusstræde
1 / 2

Fra 1947 til 2011 var Hvidbergs Bageri et fast samlingspunkt for randrusianerne.

Skraldespandsruten